Kreativ Trening

Barn og unge

Jeg lager treningssamlinger for barn både i og utenfor idretten, hvor jeg i dialog med barna tilrettelegger øktene slik at de i størst mulig grad finner motivasjon til å fortsette på egenhånd. Jeg brenner for at barn skal trene riktig og variert i idretten for å forebygge skader, men også bedre prestasjonen. Jeg er også genuint opptatt av at barn og unge som ikke finner seg til rette i et idrettsmiljø, kan erfare gleden ved å være i fysisk aktivitet. 

AKTIV FAMILIE

Jeg møter gjerne familier for å inspirere til lystbetont og variert trening som dere kan gjøre sammen. I blant arrangerer jeg også inspirasjonsøkter ute for hele familien gjennom Trening UTE. Her står lek og treningsglede i fokus. Mitt mål er at det skal være gøy å være i aktivitet sammen, og at barna skal erfare glede ved å være i bevegelse ute.

VARIERT TRENING

Jeg gir gjerne tips til hvordan du som trener eller forelder kan bidra til at barna i større grad gjør seg erfaringer med og finner gleden med:

 Balansetrening
 Variert og relevant utholdenhetstrening
 Styrketrening
 Parøvelser med en kompis eller lagspiller

FOR IDRETTSLAGET

I barneidretten er treningsglede og allsidighet viktig. Uansett hvilken idrett barnet utøver, bør man i barneårene fokusere på å bli kjent med egen kropp og alt den kan gjøre, samt å se betydningen av å variere treningen for å kunne bli flinkere i sin idrett. Det er viktig å oppleve mestring i barneårene, det motsatte kan i verste fall føre til frafall. Jeg tror at dersom trenerne i større grad legger inn alternative øvelser og aktiviteter slik at alle får gode treningsopplevelser, så kan dette være heldig for laget eller gruppa. 

Innen barneidretten kan jeg bistå med et større og mer kreativt øvelsesutvalg som kan implementeres i treningsøktene. For ungdom kan jeg bistå med spesifikke styrke- og kondisjonsprogram for å spisse formen.

FAGSAMLINGER

Ønsker du en fagsamling for foreldre eller trenere som ønsker å lære mer om rett utførelse av baseøvelser som er nyttige for barna i sin spesifikke idrett, bistår jeg gjerne.

Mange foreldre er hjelpetrenere for idrettslaget, og jeg vil kunne gi faglig kunnskap som foreldre kan dra nytte av. Jeg hjelper deg som forelder med å i større grad tenke variasjon når barnet ditt er fysisk aktiv. Jeg kan komme og gi spesifikke treningsøkter for ditt idrettslag eller hjelpe deg som forelder med å planlegge treningshverdagen for barnet ditt.

Send e-post